Masterkurs i Business and Human Rights

Masterkurset utforsker koblingen mellom næringsliv og brudd på menneskerettigheter, og gir innsikt i bruk av internasjonale standarder som FNs veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter.

Selskaper har betydelig innvirkning på menneskerettighetene. Bedrifter skaper arbeidsplasser og betaler skatt som gir myndighetene ressurser til å skape den infrastrukturen som er nødvendig for at folk skal realisere og hevde sine menneskerettigheter. Imidlertid kan bedriftens atferd også påvirke rettighetene til arbeidere, forbrukere og lokalsamfunn negativt.

Dette kurset gir en bedre forståelse for hvordan menneskerettighetsbrudd kan knyttes til virksomheters aktiviteter, uavhengig av intensjon. Kurset gjør dette ved å undersøke de etiske og juridiske standardene, pliktene og forventningene til selskaper.

Deltidskurset arrangeres i samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Institute for Human Rights and Business (IHRB) og Raftostiftelsen. Etterutdanningskurset/masterkurset på næringsliv og menneskerettigheter gjennomføres hver høst med nasjonale og internasjonale deltakere fra et bredt spekter innen privat og offentlig sektor. Undervisningen holdes hybrid med internasjonalt ledende eksperter på tematikken fra både akademia og næringslivet.

Masterkurset gir 15 studiepoeng, og forelesningene går over fire hybride samlinger i høst. Undervisningsspråk er engelsk.

Kurshelgene høsten 2023 er:

Kursavgift er kr 25.000.

UiB tar nå i mot søknader til masterkurset i 2023. Kurset har kun 50 plasser.

Du kan lese mer om kurset og hvordan du søker HER.